KezdőlapKékfényGyőződjünk meg a biztonságos áthaladás feltételeiről!

Győződjünk meg a biztonságos áthaladás feltételeiről!

-

Fotók: police.hu

-Hirdetés-

A vasúti átjárókban bekövetkező balesetek megelőzése érdekében közös közúti-vasúti ellenőrzést szervezett a Magyar Államvasutak Zrt. és a Gárdonyi Rendőrkapitányság.

A rendőrség és a Magyar Államvasutak Zrt. 2022. június 23-án megtartott közös akciójának célja, hogy felhívja a közúti közlekedés résztvevőinek figyelmét a vasúti átjáróknál tapasztalható szabálytalanságokra és szabályszegésekre. A sajtótájékoztatón a szakemberek rámutattak a körültekintő és figyelmes közlekedés fontosságára, hiszen a gyakran emberéletet követelő tragédiák több odafigyeléssel és a szabályok következetes betartásával elkerülhetők lehetnének. 

Gulyás Katalin rendőr alezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője közlekedésbiztonsági szempontból kiemelten lényegesnek nevezte, hogy a gépjárművezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok egyaránt – az előírásokat betartva – figyelmesen közlekedjenek, és minden esetben győződjenek meg a biztonságos áthaladás feltételeiről a vasúti átjárókban. Az egyenruhások a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Gárdonyi Rendőrkapitányság illetékességi területén is bevezették azt a módszert, amelynek során drónnal ellenőrizték a közlekedőket, és a rögzített felvételek alapján a rendőrök a helyszínen intézkedés alá vonták a szabálysértőket. A közlekedési szakemberek az ellenőrzés alkalmával kirívó közlekedési szabályszegéssel nem találkoztak, ugyanakkor ismételten felhívták a figyelmet a körültekintő közlekedés fontosságára és a közlekedési szabályok maradéktalan betartására.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Csütörtökön véradás lesz a moziban

0
Ezen a héten csütörtökön, vagyis augusztus 11-én 11 és 15 óra között a Kultik Moziban szerveznek véradást, ide várják a szervezők az önkénteseket, akiktől...
DunaOnline

FREE
VIEW