KezdőlapKékfényGyanús utalások

Gyanús utalások

-

-Hirdetés-

A paksi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 49 éves férfit gyanúsítottak meg információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésével.

Egy nő tett feljelentést 2022. június 29-én ismeretlen tettes ellen, aki megtévesztve őt a banki adatait jogosulatlanul megszerezte, és annak felhasználásával 199.000 forintot utalt el egy külföldi számlaszámra. Ezen túl a nő által lekötött további 5 millió forintot átvezette a folyószámlára, lehetővé téve annak elutalását.

Az ügyben a paksi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett információk alapján eljutottak egy 49 éves szakcsi férfihoz, akit elszámoltattak az üggyel kapcsolatban, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A meggyanúsított férfi elmondta, egy álláshirdetésre jelentkezve került kapcsolatba egy, tudomása szerint londoni céggel, akik számítógépes munkával bízták meg. Először el kellett küldenie az iratai másolatát, majd kapott egy munkaszerződést. Ezután egy folyószámlát kellet nyitnia saját nevére, valamint egy Wise számlát is. Ebben a megbízója segített neki, egy távoli elérést biztosító programot telepíttetett vele, majd szinte mindent a megbízó intézett. Annyi volt a feladata, hogy naponta négy órán keresztül biztosítsa „munkáltatója” részére a távoli elérést, minden mást ő intézett. A munkavállaló számlájára érkeztek különböző összegek, amiket utasítás alapján kellet tovább utalni. A látszólag jól fizető állásból így lett bűncselekmény.

A titkos megbízó kiléte nem volt megállapítható.

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték az eljárást az ügyben és a napokban az illetékes ügyészségnek befejezési javaslattal küldték meg.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szirénapróba lesz hétfőn

0
A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénáinak működését...

Folytatódnak a földárverések

DunaOnline

FREE
VIEW