KezdőlapKékfényHoltversenyben csempésztek

Holtversenyben csempésztek

-

Térben és időben egymás után, fej-fej mellett haladva, száztíz, illetve száztizenegy karton cigarettával bukott le két bolgár csempész az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszánál, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai megszakították útjukat.

Az autópályán közlekedő kisbuszok Németországba tartottak, amikor a járőrök ellenőrizték őket. Az első járműben egy testvérpár utazott, ők egyszerűen a poggyászaikba tömtek bele összesen 1110 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát. A másik gépkocsi sofőrje kicsit több időt szánt az adózatlan füstölnivalók elrejtésére, leleményesebb módszerrel dolgozott. A tetőklíma burkolatát, a pótkerekeket, de még a motorteret is gondosan kibélelte az illegális termékkel, abban bízva, hogy az 1100 doboz bolgár zárjegyes dohányáru így rejtve marad a hatóság elől, és eljuthat Németországba.

A pénzügyőrök összesen 2210 doboz, csaknem ötmillió forint értékű dohányterméket foglaltak le, az elkövetőknek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelniük kell majd. 

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW