KezdőlapKékfénySzír migráns terítette a csempészcigit

Szír migráns terítette a csempészcigit

-

Éppen egy Fejér vármegyei településre tartott a csempészáruval a szír férfi, amikor a NAV kommandósai rajtaütöttek. Magyar állampolgárságú cinkostársával közösen több, mint 8 millió forint értékű illegális dohánytermékkel próbálkoztak az illegális piacról hasznot húzni.

A szír állampolgár igyekezett ellenszegülni a pénzügyőri utasításnak, amikor a NAV Merkur bevetési egysége meglepte a csempészeket egy Fejér vármegyei ingatlan udvarán. A szír illegális bevándorlónak magyarországi valós lakcíme nincs, tényleges tartózkodási helyét a hatóság előtt titkolta. A nyomozás adatai alapján legális jövedelemmel nem rendelkezik, a gyanú szerint magyarországi tartózkodását bűncselekmények elkövetéséből finanszírozta.

A cigarettát átvevő férfinél tartott kutatás során a NAV pénzügyi nyomozói – az illegális jövedéki termékeken kívül – több, mint 250 flakon értékesítésre szánt hamis mosószert is találtak.

A nyomozók a két elkövetőt pénzmosás bűntett és iparjogvédelmi jogok megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szír állampolgárt a nyomozó hatóság a kihallgatást követően őrizetbe vette, a Tatabányai Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályaorientációs előadást tartott a rendőrség munkatársa a hildeseknek

0
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa február 21-én a Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola továbbtanulás előtt álló diákjai részére tartott pályaorientációs előadást. Mint...

Farsang és világnap

Elismerések a diplomaátadón

DunaOnline

FREE
VIEW