KezdőlapKékfényTaxival járt a díler a cuccért, majd a lakásán szintetikus dohánnyal keverte

Taxival járt a díler a cuccért, majd a lakásán szintetikus dohánnyal keverte

-

Lakásán árulta a biofüvet egy szekszárdi férfi.

Hivatalból indult eljárás 2022 januárjában a Szekszárdi Rendőrkapitányságon egy akkor 21 éves helyi férfi ellen, aki a gyanú szerint hosszabb ideje, folyamatosan ellátta Zennel a környékről, de akár távolabbi településekről érkező vásárlóit is.

A beszerzett bizonyítékok alapján a szekszárdi nyomozók 2022 júniusában fogták el a dílert, gyanúsítottként kihallgatták, majd kutatást tartottak a lakásán. Több kábítószergyanús anyagot, növényi törmeléket és digitális mérleget, csomagolóanyagot is lefoglaltak. A fiatalember először tagadta bűnösségét, később részben beismerő vallomást tett. A bíróság letartóztatta, majd 2023. októberében bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Mint kiderült, a vásárlók nyilvános fülkéből hívták, vagy Messenger üzenetet küldtek, ha újabb adag biofűre volt szükségük. A kereskedő „taxival” járt a 70 kilométerre lévő beszerzési helyre. Ezután a lakásán összekeverte a szintetikus kannabinoid tartalmú anyagot dohánnyal, és  megsodorva, vagy kis papírfecnikbe gyűrve, csomagokban árulta. A cigarettát 1000 forintért adta szálanként. A vásárlók közül akadt, aki saját bevallása szerint az elmúlt másfél évben közel négy kilogramm herbált vásárolt, megközelítőleg négymillió forintért. Több fogyasztó elmondta, hogy rendszeresen, akár heti 3-4 alkalommal is felkereste az idő közben lekapcsolt férfit.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték az ügy vizsgálatát és az iratokat a napokban az Ügyészségnek adták át. A meggyanúsított férfinak jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályaorientációs előadást tartott a rendőrség munkatársa a hildeseknek

0
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa február 21-én a Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola továbbtanulás előtt álló diákjai részére tartott pályaorientációs előadást. Mint...

Farsang és világnap

Elismerések a diplomaátadón

DunaOnline

FREE
VIEW