KezdőlapKékfényGanztelepi hamisítók

Ganztelepi hamisítók

-

Az elmúlt napokban többször tartott razziát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a fővárosi Golgota úti piacon. Több tízezer hamis terméket és nyomókliséket foglaltak le a pénzügyőrök.

A Ganz telepen egy áruval tömött, olyan nyitott raktárra figyeltek fel az egyenruhások, ahol nem tartózkodott senki. A helyiség átvizsgálása előtt értesítették a raktár tulajdonosát, akinek a bérlőjéről nem volt tudomása. A hátrahagyott pavilonból összesen 34 515 darab hamis sapka, ruha, napszemüveg, póló és számos vasalható márkajelzés került elő.A pénzügyőrök néhány nappal később ismét csapást mértek a budapesti hamisítókra, és egy másik pavilont is alaposan szemügyre vettek. Az üzlet bérlője az egyenruhások láttán megpróbált elszaladni, mint később kiderült, volt rá oka. A tárolójában különféle feliratú (Gucci, Karl Lagerfeld, Dior, Prada, Versace) papucsokat, sapkákat, öveket, táskákat és nyomókliséket találtak. A pénzügyőrök összesen 1147 darab hamis terméket, vasalható feliratokat és márkajelzések nyomatát utánzó kliséket foglaltak le.Az ellenőrzéssorozat mérlege: több tízezer hamis terméket vontak ki a forgalomból, amelyekkel a jogsértők közel egymilliárd forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. A pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.  A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelentenek. A NAV Bevetési Igazgatósága a jövőben is tervez hasonló razziát a gazdaság és a tisztességes piaci szereplők, az állampolgárok egészségének védelme érdekében.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Fogyasztóvédelmi előadással készül a kamara

0
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Hogyan legyünk tudatos fogyasztók? címmel tart fogyasztóvédelmi elődadást május 9-én 14 órakor. Az eseménynek a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Latinovics...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW