KezdőlapKékfényKényszergyógykezelés

Kényszergyógykezelés

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a kényszergyógykezelését, aki 2023 nyarán bántalmazta idős édesapját és annak élettársát.

A vádirat szerint a férfi 2023. június 3-án az esti órákban elment édesapja lakóhelyére, ahol az idős férfival beszélgetni kezdett, majd őt ismeretlen okból bántalmazta. Ezt észlelte a sértett élettársa, aki számon kérte a vádlottat édesapja bántalmazása miatt. A férfi ekkor megpróbálta a nő telefonját kikapni kezéből, és őt is több alkalommal megütötte, meg is fenyegette, majd a helyszínről elmenekült.

Az idős férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a nő sérülései 8 napon belül meggyógyultak.

A szakértői vélemények szerint a vádlott kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető, így az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat mentse fel és rendelje el kényszergyógykezelését.

A hatályos rendelkezések szerint kényszergyógykezelést a bíróság akkor rendel el, ha a személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetője az elmeműködés kórós állapota miatt nem büntethető, de tartani kell attól, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, feltéve, ha büntethetősége esetén 1 évi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetést kellene kiszabni.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértett és elrendelte a kényszergyógykezelést, amely addig tart, amíg annak szükségessé fennáll.

Az ítélet jogerős.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szolgálati Jelet adományoztak a katasztrófavédelem három munkatársának

0
Tíz éves hivatásos tűzoltói szolgálat elismeréseként Szolgálati Jelet adományozott a belügyminiszter három Fejér vármegyei tűzoltónak- adta hírül a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint azt...
DunaOnline

FREE
VIEW