Gasztro

Ízvarázs – Ibériai saláta

A nyár kedvelt étele a friss saláta. Gyorsan elkészíthető és rendkívül egészséges. Szeretnénk néhány recepttel új ötleteket adni, hogy változatosabb legyen a háziasszonyok repertoárja.

Ibériai saláta

Hozzávalók: 1 fej saláta, 40 dkg zsenge sárgarépa, 15 dkg fejtett bab, 2 szem szegfűszeg.

Az öntethez szükséges: 4 evőkanál salátaolaj, 1 lime leve, 2 főtt tojássárgája, 1 kiskanál dijoni mustár, só, bors.

Elkészítése: A salátát megtisztítjuk, felaprózzuk. A megtisztított sárgarépát vékonyan felszeleteljük, és enyhén sós vízben a szegfűszeggel puhára pároljuk, majd lecsorgatjuk. A babot enyhén sós vízben puhára főzzük, és lecsepegtetjük. Amikor kihűltek a salátalevelekhez adjuk. A tojássárgákat villával összetörjük, simára keverjük az öntett többi alkotó elemével, majd a salátára öntjük. Lazán összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW