Gasztro
Ízvarázs – Muris paradicsomsaláta
A nyár kedvelt étele a friss saláta. Gyorsan elkészíthető és rendkívül egészséges. Szeretnénk néhány recepttel új ötleteket adni, hogy változatosabb legyen a háziasszonyok repertoárja.
Muris paradicsomsaláta
Hozzávalók: 40 dkg paradicsom, 1 db közepes zellergumó, 1 db lilahagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 db bazsalikomlevél, 5 szem mandula, 5 szem dió.
Az öntethez szükséges: 1 evőkanál salátaolaj, 2 db lime leve, 1 evőkanál dijoni mustár, só.
Elkészítése: A zöldségféléket megtisztítjuk. A paradicsomot felszeleteljük, a zellert julienne-re, a hagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, a salátához keverjük, végül megszórjuk a durvára darált mandulával és dióval.
-Hirdetés-