Ízvarázs – Itáliai cukkinisaláta
A nyár kedvelt étele a friss saláta. Gyorsan elkészíthető és rendkívül egészséges. Szeretnénk néhány recepttel új ötleteket adni, hogy változatosabb legyen a háziasszonyok repertoárja.
Itáliai cukkinisaláta
Hozzávalók: 70 dkg zsenge cukkini, 1 fej lilahagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1
csokor petrezselyem, 8 db bazsalikomlevél.
Az öntethez szükséges: 5 evőkanál salátaolaj, 4 evőkanál citromlé, 1
kávéskanál szárított szurokfű, 8 szál snidling, só, fehérbors.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A megtisztított hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd az egészet összekeverjük. Az öntet összetevőit elegyítjük az apróra vágott snidlinggel, és a salátára csurgatjuk. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal.