Gasztro

Ízvarázs – Atamán saláta

A nyár kedvelt étele a friss saláta. Gyorsan elkészíthető és rendkívül egészséges. Szeretnénk néhány recepttel új ötleteket adni, hogy változatosabb legyen a háziasszonyok repertoárja.


Atamán saláta


Hozzávalók: 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 10 dkg cékla, 10 dkg krumpli, 10 dkg savanyú káposzta, 10 dkg uborka, 1 db lilahagyma, 1 db paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 5 db salátalevél.


Az öntethez szükséges: 3 evőkanál salátaolaj, 2 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál mustár, 3 dl joghurt, só, fehérbors.


Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, a sárgarépát, a burgonyát, a zellert és a céklát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk. Az uborkát a többi hozzávalókat azonos nagyságú darabokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük. Hozzáadjuk a káposztát, majd a salátalevelekkel bélelt tálba helyezzük, paradicsommal és petrezselyemmel díszítjük. Az öntet hozzávalót összekeverjük, és külön csészében kínáljuk.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW