-Hirdetés-
Kezdőlap Gasztro Karácsonyi mézeskalács sütemény

Karácsonyi mézeskalács sütemény

happy holiday inscription on biscuit on fir sprigs with garland
Photo by Monstera on Pexels.com

Karácsony az egyik kedvenc ünnepem, és imádok sütni ezen a napon. Íme egy ötlet, egy igazi ínyencségre, ami biztosan nagyon fog fogyni a családodnál, vagy a barátaidnál, ha megosztod velük:

Karácsonyi mézeskalács sütemény

Hozzávalók (kb. 12 szeletes süteményhez):

  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 4 tojás
  • 500 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tk szegfűszeg
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűbors
  • 1 tk sütőzsír
  • 2 ek méz
  • A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük őket. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, és apránként hozzáadjuk a vajas keverékhez. Végül belekeverjük a sütőzsírt és a mézet, és jól összedolgozzuk a tésztát.
  • Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztából nyújtófával (vagy kézzel) lapokat nyújtunk, amiket a tepsibe teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük őket kb. 10-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
  • Amikor kihűltek, díszíthetjük őket akár különböző ízesítésű glazúrokkal, cukormázzal, darabolt dióval vagy mandulával, esetleg még marcipánfigurákkal is.
  • Remélem, hogy tetszeni fog ez a sütemény, és örömmel fogod elkészíteni karácsonyra.
  • Nagy Erika
Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW