Gasztro
Ízvarázs – Bolgár saláta
A nyár kedvelt étele a friss saláta. Gyorsan elkészíthető és rendkívül egészséges. Szeretnénk néhány recepttel új ötleteket adni, hogy változatosabb legyen a háziasszonyok repertoárja.
Bolgár saláta
Hozzávalók: 20 dkg kígyóuborka, 20 dkg paradicsom, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg sós juhsajt, 1 csokor petrezselyem.
Az öntethez szükséges: 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vörösborecet, só, bors.
Elkészítése: Az uborkát és a paradicsomot egyforma apró kockákra vágjuk. A hagymát ketté hasítjuk, vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A hozzávalókat egy mély tálba tesszük, meglocsoljuk az ecettel, az ízesített olívaolajjal. Alaposan lehűtjük, majd tálalás előtt a tetejére morzsoljuk a juhsajtot.
-Hirdetés-