Gasztro

Füstös csirke tortilla leves

Ezek valójában a texasi, új-mexikói élet ízei. A szakács garantáltan sikerre számíthat a gazdag és élettel teli levese után.

Hozzávalók a leveshez:

1 nagy fej aprított vöröshagyma,

1 nagy jalapeno paprika, kimagozva, felaprítva,

3 evőkanál olívaolaj,

3 gerezd aprított fokhagyma,

8 csésze csirke alaplé,

20 dkg főtt kukoricaszemek,

20 dkg főtt bab,

40 dkg darabolt paradicsom levében,

3 evőkanál őrölt kömény,

1,5 evőkanál chili por,

1,5 evőkanál só,

1 teáskanál Worcester szósz,

1 kiló csíkokra vágott grillezett csirkemell, csirkecomb filé.

Hozzávalók a leves díszítéséhez:

tortilla chips ízlés szerint,

egy csokor friss, közepesre vágott korianderzöld,

pár szelet avokádó,

pár citrom, vagy lime karika,

reszelt füstölt sajt, vagy akármilyen, csak feta legyen.

A leves elkészítése:

1. közepes lángon pirítsuk meg a hagymát és a jalapeno paprikát, 5-6 percig,

2. tegyük rá a fokhagymát, pirítsuk még 1-2 percig,

3. rakjuk az edénybe az összes többi hozzávalót, kivéve a csirkehúst, főzzük kb. 40 percig,

4. tegyük bele a csirkehúst és főzzük további 10 percig.

Tálalás, díszítés:

Tegyük a forró levest tányérokba, majd „tűzzük” a tortilla chipseket a leves és a tányér széléhez, egyfajta „virágszirmokként”. Szórjuk meg a levest a reszelt sajttal, hogy egy picit ráolvadjon. Majd a tetejét díszítsük a korianderrel, lime karikával és egy szelet avokádóval.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW