Gasztro
Texas Lone Star Slaw (grapefruitos káposztasaláta)
Ez egy Európában nem szokványos, de Texasban igen népszerű frissítő saláta, amely kiváló köret a grillezett húsok mellé.
Hozzávalók:
¼ csésze almaecet,
¼ csésze olívaolaj,
2 evőkanál majonéz,
1 evőkanál méz,
½ teáskanál só,
¼ teáskanál őrölt bors,
¼ teáskanál zellermag, de a szezámmag, lenmag is megfelel,
fél kiló kevert-vágott, fehér-, vöröskáposzta és sárgarépa keverék,
4 evőkanál grapefruitlé,
1 darabolt grapefruit,
¾ csésze darált pekándió, de a pirított, sós mogyoró is megfelel,
1 evőkanál aprított korianderzöld.
Elkészítés:
1. Keverjük össze az nem káposzta keverék alapanyagokat.
2. Keverjük bele a káposzta keveréket.
3. Pár órára, vagy akár egy éjszakára tegyük be a hűtőbe. Hidegen tálaljuk a friss húsok mellé, vagy csak úgy magában.
-Hirdetés-