Gasztro

Texasi citromos, levendulás kuglóf

Ebben az egyszerű süteményben keveredik a Texas államra korábban jellemző koloniális francia és spanyol gasztronómia. A levendulát a franciák telepítették oda Provence-ből, míg a citromot a spanyolok vitték magukkal Kaliforniába, Floridába. A gyarmati időkben így tudott keveredni a részben spanyolok, részben franciák által megszállt régi Texasban.

Elkészítésében egyszerű, harmóniájában csodálatos.

Hozzávalók:

2 teáskanál szárított levendula,

2 és ¾ csésze kristálycukor,

1 csésze olvasztott vaj,

¼ csésze levendulaméz,

6 nagy tojás,

2 teáskanál reszelt citromhéj,

1 teáskanál vanília aroma,

3 csésze finomliszt

½ teáskanál só,

¼ teáskanál sütőpor,

1 csésze tejföl

Elkészítés:

1. Melegítse elő a sütőt 160 Celsiusra.

2. Alaposan keverje össze a kristálycukrot és a szárított levendulát.

3. Keverje csomómentesre az olvasztott vajat, a levendulás cukrot és a mézet. Majd egyesével adja hozzá a tojásokat és azokat is keverje csomómentesre. Végül keverje hozzá a reszelt citromhéjat és a vaníliát.

4.Keverje össze a lisztet, a sót és a sütőport. Majd ezt a lisztkeveréket és a tejfölt felváltva, apránként keverje bele a levendulás, citromos, mézes, vajas, tojásos keverékbe.

5. Helyezze a tésztát a kivajazott, kilisztezett sütőformába.

6. Tegye be az előmelegített sütőbe és süsse 75-80 percig úgy, hogy 40-45 perc után takarja le alumínium fóliával (nehogy megégjen a teteje). Akkor van készen, amikor a beleszúrt ellenőrző pálcikát tisztán (tésztaragacstól mentesen) ki lehet húzni.

7. Tálaláskor szórja meg porcukorral.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW