Moqueca

-

Moqueca, a Brazíliában nemzeti ételnek számító kókusztejes, tengeri halas sűrű leves, amelyet fogyasztanak levesként, de rizzsel főételként is. Az elkészítése tájegységenként változik, néhol a hal mellé tesznek bele kagylót, rákot, tintahalat és egyéb tengeri herkentyűket is.

A recept az egy alaprecept, ha kedveli a tenger gyümölcseit, akkor bátran főzze bele.

Hozzávalók:

1 kg nagyobb kockára vágott tengeri halfilé,

1 dl lime, vagy citromlé,

1 dl olívaolaj,

1 nagy fej vékony szeletekre vágott vöröshagyma,

1 vékony karikára, szeletekre vágott zöld kaliforniai paprika,

1 vékony karikára, szeletekre vágott piros kaliforniai paprika,

3 gerezd apróra vágott fokhagyma,

pár darab apróra vágott chili, ízlés szerint,

0,5 kg apróra vágott paradicsom,

2,5 – 3 dl kókusztej, ahogy sikerül beszerezni,

0,5 – 1 liter hal alaplé, annak függvényében, hogy levest, vagy köret mellé főételt készít,

2 evőkanál apróra vágott korianderzöld,

1 teáskanál só, ízlés szerint.

Elkészítés, tálalás:

1. Tegyük a halakat egy edénybe, kissé szórjuk meg sóval és öntsük rá a lime, vagy citromlé felét. Hagyjuk fél-egy óráig a hűtőben pihenni.

2. Lassú tűzön pirítsuk üvegesre a vöröshagymát az olívaolajon, egy-két csipet sóval hintsük meg.

3. Tegyük bele a paprikákat, fokhagymát és a chilit. Főzzük kb. 5 percig, amíg a paprikák elkezdenek megpuhulni.

4. Tegyük bele a paradicsomot és öntsük fel a kókusztejjel és hal alaplével. Főzzük kb. 15 percig.

5. Tegyük bele a halakat, az ízesítő levét és a maradék lime, vagy citromlevet is.

6. Tűzforrón tálaljuk, a tetejét hintsük meg a korianderzölddel.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A digitális trendekről lesznek előadások a kamarában

0
Május 14-én 14 órától rendezik meg a Digitális Technológiai Trendek Klub vállalkozó fórumát a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában, ahol a Digital Twin technológiával...
DunaOnline

FREE
VIEW