Gasztro

Picanha

A brazilok kedvenc steakje. Magyarországon keresztfartőnek hívjuk. A brazilok híres jó steakeket készítenek. Gyakorta grillkardra húzzák a húsokat. A picanha esetében is igaz ez. A húsokat a zsírréteggel együtt faszénen.

Hozzávalók:

fejenként egy-egy kb. 2,5 centiméter vastag szelet keresztfartő, zsírjával.

1-2 evőkanál mustár,

őrölt bors

fokhagyma granulátum

szerecsendió

egy lime, vagy citrom leve

izzó faszén és egy alkalmas grillsütő, a legjobb, ha van grillkard.

Elkészítés:

1. Vékonyan kenjük be a húsokat mustárral.

2. Szórjuk meg sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval. Hagyjuk pár órát pihenni a hűtőben.

3. Gyújtsuk be a faszenet és várjuk meg, amíg grillezésre alkalmas lesz. Ezt onnan tudjuk, hogy már nem lángol, hanem csak izzik és jóval több az izzó rész, mint a fekete. Ha faszén brikettet használunk, várjuk meg, amíg teljesen kifehéredik.

4. Szúrjuk grillkardra a húsokat. Ha nincs, az sem probléma.

5. Oldalanként 6-10 percig süssük a parázs felett, ízlés szerint. Vékony szeletekre vágva, tűzforrón tálaljuk, kissé lime, vagy citromlével csepegtetve. Köretnek kevert salátát, parázs-, vagy steakburgonyát javaslunk.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW