Piña Colada – az ananász, a rum és a kókusz mennyei elegye
Egy újabb szombat este, egy újabb koktél. Elég volt a heti hajtásból, kell egy kis lazulás.
A Piña Colada, a története szerint, az 1920-as évek Kubájában jelent meg, csak éppen nem a mai verziójában.
Az akkori koktélban rum, limelé, frissen facsart ananászlé és cukor volt.
A mostani koktélt az ötvenes években alkotta egy bármixer Puerto Ricoban. A nevét azonban csak 1963-ban kapta (mármint a koktél, a bármixer már születésekor kapott nevet, Ramon Marrero Perez-t) és semmi köze a kubai névrokon koktélhoz.
Erre is, mint minden koktélra igaz, hogy nem érdemes elrontani kommersz hozzávalókkal.
Időterv:
Előkészítés: 2 perc,
Elkészítés: 3 perc,
Elfogyasztás: 5 – 10 perc.
A szükséges eszközök:
1 db magas, öblös koktélpohár, hurricane típusú,
1 db mixer. Ezt most ne akarjuk semmivel se helyettesíteni.
Hozzávalók:
egy marék jég,
6 cl Bacardi Carta Oro gold rum,
12 cl frissen facsart, vagy 100%-os ananászlé,
3 cl Coco Lopez cream of coconut (ezt helyettesíthetjük kókuszkrémmel, vagy kókuszlikőrrel, de tudnunk kell, hogy az nem a kókusz krémje és a helyettesítéssel eltérünk az eredeti recepttől),
3 cl habtejszín,
1 csipet só,
1 db szívószál,
pár szelet ananász.
Elkészítés:
1. Öntsük a mixerbe a hozzávalókat és óvatosan rázzuk össze.
2. A hurricane típusú pohárba szervírozzuk, szívószállal, ananászdarabokkal.