Gasztro

Piña Colada – az ananász, a rum és a kókusz mennyei elegye

Egy újabb szombat este, egy újabb koktél. Elég volt a heti hajtásból, kell egy kis lazulás.

A Piña Colada, a története szerint, az 1920-as évek Kubájában jelent meg, csak éppen nem a mai verziójában.

Az akkori koktélban rum, limelé, frissen facsart ananászlé és cukor volt.

A mostani koktélt az ötvenes években alkotta egy bármixer Puerto Ricoban. A nevét azonban csak 1963-ban kapta (mármint a koktél, a bármixer már születésekor kapott nevet, Ramon Marrero Perez-t) és semmi köze a kubai névrokon koktélhoz.

Erre is, mint minden koktélra igaz, hogy nem érdemes elrontani kommersz hozzávalókkal.

Időterv:

Előkészítés: 2 perc,

Elkészítés: 3 perc,

Elfogyasztás: 5 – 10 perc.

A szükséges eszközök:

1 db magas, öblös koktélpohár, hurricane típusú,

1 db mixer. Ezt most ne akarjuk semmivel se helyettesíteni.

Hozzávalók:

egy marék jég,

6 cl Bacardi Carta Oro gold rum,

12 cl frissen facsart, vagy 100%-os ananászlé,

3 cl Coco Lopez cream of coconut (ezt helyettesíthetjük kókuszkrémmel, vagy kókuszlikőrrel, de tudnunk kell, hogy az nem a kókusz krémje és a helyettesítéssel eltérünk az eredeti recepttől),

3 cl habtejszín,

1 csipet só,

1 db szívószál,

pár szelet ananász.

Elkészítés:

1. Öntsük a mixerbe a hozzávalókat és óvatosan rázzuk össze.

2. A hurricane típusú pohárba szervírozzuk, szívószállal, ananászdarabokkal.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW