KezdőlapGasztroMimóza koktél – ne bonyolítsuk túl!

Mimóza koktél – ne bonyolítsuk túl!

-

Kedves Olvasóm!

Ez egy rendkívül rövid írás lesz tőlem.

Idén lehetőségem volt arra, hogy napi, heti rendszerességgel megoszthassam Önnel az ismereteimet, tapasztalataimat, a kedvenc receptjeimet.

A visszajelzések és az elérések alapján a „dunaonline gasztro blokk” olvasóinak kezdeti létszáma a pár százról több ezresre gyarapodott.

Augusztusban, amikor a dunaonline.hu vezetése megengedte, hogy írhassak a blokkba, akkor az volt a célkitűzésem, hogy ne csökkenjen az olvasottság. Ezt követte, hogy stabilan elérjem az ezer elérést cikkenként. Majd azt, hogy átlépjem az ötezer olvasót a cikkeimmel.

Lépésről lépésre haladok.

Meggyőződésem, hogy a jó témával és a vicces, megkapó, motiváló, vagy éppen inspiráló, de minden esetben őszinte és szívből jövő gondolatokkal, történetekkel élményt adhatok, kellemes perceket okozhatok. Ha mindezen könnyed szellemi táplálékok mellé élelmet is adhatok (egyelőre a receptekkel, nemsokára már a saját éttermünkben), akkor elérhetem azt, amit élő ember kívánhat.

Elérhetem az emberek érdeklődését és talán a bizalmát is.

Nem nagyon tudok annál borzalmasabbat elképzelni, ha valakit a teljes érdektelenség vesz körül. Ez nem csupán a magányt jelentené, hanem a teljes megsemmisülést is. Ennek elkerülése érdekében azonban mi magunk tehetjük a legtöbbet. Nehéz és olykor lehetetlennek tűnik? Igen. Megéri a kemény munka és a tanulás? Igen, teljes mértékben.

Idén augusztusig nem írtam cikkeket.

Dunaújvárosi lokálpatrióta, mérnök, volt mozis, cégvezető, egy hamarosan megnyíló étterem tulajdonosa vagyok, ezt tudja már jól, kedves Olvasóm. Viszont főiskolai, egyetemi oktató is és bizony nem okoz gondot emberek előtt szerepelnem, vagy megszólalnom.

Az írás azonban más. Az írott szövegben nincs lehetőség gesztikulálni, vagy a hanglejtésekkel üzenni. Az írásban csak a sztori, az információ és a megfogalmazás áll rendelkezésünkre. Ha az írott szövegben valami igaztalan jelenik meg, akkor a kezdeti bizalom és érdeklődés örökre elvész. Nagy kincsek ezek és törékeny az egyensúly.

Remélem, hogy a hónapok alatt fejlődtem.

Az év folyamán több ember véleményét kikértem és komoly figyelmet fordítottam a közösségi visszajelzésekre is. Számtalan megtisztelő reakció jutott el hozzám. Hálás vagyok értük és bízom abban, hogy a jövőben is lesz ilyenben részben.

A cikkekkel beutaztuk a világot.

A magyar konyha a világ legjobb konyhája, ebben vita nincs. Ugyanakkor a különböző kontinensek, országok, népek, tájegységek, élethelyzetek konyhái, ételei olyan kincsei az emberiségnek, amelyek megismerését kihagyni nagy vétek szerintem.

Számos nép konyháját ismerhettem meg személyesen.

A feleségemmel életfilozófiánk, hogy emlékeket gyűjtünk, nem tárgyakat. Ennek megfelelően amerre csak tudtunk elutaztunk és ahol csak tudtunk megkóstoltuk a helyi konyhák és szakácsok remekeit. Az idei év ugyan visszavetette az utazási lehetőségeket, viszont így lehetőségem nyílt megismerkedni Önnel, rendszerezni és leírni az eddigi emlékeimet, ismereteimet, receptjeimet. Ráadásul küszöbön van az éttermem megnyitása is.

Bizakodva tekintek a jövőre.

Számomra nagyszerű év volt a 2020-as és remélem, hogy még ennél is jobb lesz a következő. Izgalommal várom a következő cikkeket, az étterem megnyitását és a további fejlődési lehetőségeket. Mindent megteszek annak érdekében, hogy továbbra is fenntartsam az érdeklődését és megszolgáljam a bizalmát, kedves Olvasóm!

Szilveszter este szeretnék Önnel is koccintani, ünnepelni az elmúlt időszak és a jövő közös perceit, élményeit.

A koccintáshoz a legjobb szokásnak a pezsgőt tartom, viszont szeretném ezt picit máshogy, picit érdekesebben csinálni. Ezért jutott eszembe egy egyszerű pezsgőkoktél, a Mimóza.

Ezt a koktél 1925-ben kreálták a párizsi Ritz Hotel-ben. Egy 1948-as kritika szerint a hölgyek nagy kedvence és csupán annyi a fontos, hogy jó minőségű félszáraz pezsgőből készüljön.

Időterv:

Előkészítés: 1 perc,

Elkészítés: 1 perc,

Elfogyasztás: 5 perc.

A szükséges eszközök:

Fejenként egy darab pezsgőspohár.

Hozzávalók:

3 cl Grand Marnier likőr (kereskedelmi forgalomban kapható, nagyon finom cseresznyelikőr),

1 dl frissen facsart, vagy 100%-os narancslé,

1,5 dl félszáraz pezsgő.

Elkészítés:

1. Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat.

2. Kortyolva fogyasszuk és vigyázzunk vele, mert itatja magát és könnyen megvicceli az embert.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Elsőbbség meg nem adása miatt 80 esetben intézkedtek a rendőrök a...

0
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy az elmúlt héten az előzés szabályainak megszegése miatt 14, elsőbbség meg nem adása miatt 80 és...
DunaOnline

FREE
VIEW