Gasztro

Karácsonyi mézeskalács sütemény

Karácsony az egyik kedvenc ünnepem, és imádok sütni ezen a napon. Íme egy ötlet, egy igazi ínyencségre, ami biztosan nagyon fog fogyni a családodnál, vagy a barátaidnál, ha megosztod velük:

Karácsonyi mézeskalács sütemény

Hozzávalók (kb. 12 szeletes süteményhez):

  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 4 tojás
  • 500 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tk szegfűszeg
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűbors
  • 1 tk sütőzsír
  • 2 ek méz
  • A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük őket. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, és apránként hozzáadjuk a vajas keverékhez. Végül belekeverjük a sütőzsírt és a mézet, és jól összedolgozzuk a tésztát.
  • Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztából nyújtófával (vagy kézzel) lapokat nyújtunk, amiket a tepsibe teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük őket kb. 10-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
  • Amikor kihűltek, díszíthetjük őket akár különböző ízesítésű glazúrokkal, cukormázzal, darabolt dióval vagy mandulával, esetleg még marcipánfigurákkal is.
  • Remélem, hogy tetszeni fog ez a sütemény, és örömmel fogod elkészíteni karácsonyra.
  • Nagy Erika
-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW