Gasztro
Karácsonyi mézeskalács sütemény
Karácsony az egyik kedvenc ünnepem, és imádok sütni ezen a napon. Íme egy ötlet, egy igazi ínyencségre, ami biztosan nagyon fog fogyni a családodnál, vagy a barátaidnál, ha megosztod velük:
Karácsonyi mézeskalács sütemény
Hozzávalók (kb. 12 szeletes süteményhez):
- 250 g vaj
- 250 g porcukor
- 4 tojás
- 500 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tk szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 tk sütőzsír
- 2 ek méz
- A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük őket. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, és apránként hozzáadjuk a vajas keverékhez. Végül belekeverjük a sütőzsírt és a mézet, és jól összedolgozzuk a tésztát.
- Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztából nyújtófával (vagy kézzel) lapokat nyújtunk, amiket a tepsibe teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük őket kb. 10-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
- Amikor kihűltek, díszíthetjük őket akár különböző ízesítésű glazúrokkal, cukormázzal, darabolt dióval vagy mandulával, esetleg még marcipánfigurákkal is.
- Remélem, hogy tetszeni fog ez a sütemény, és örömmel fogod elkészíteni karácsonyra.
- Nagy Erika
-Hirdetés-