Gasztro

Tequeños

A venezuelai sajtrudacskák. Szintén kiváló vendégváró mártogatós, de remek köret is. Elkészítése gyors, egyszerű.

Hozzávalók:

½ kg félkemény sajt (a trappista tökéletesen alkalmas, de lehet más is),

2 csésze liszt,

5 evőkanál olvasztott vaj,

1 tojás,

1/2 teáskanál só,

2 evőkanál cukor,

1-1,5 dl langyos víz,

Elkészítés:

1. Vágjuk a sajtot kb. 2,5×2,5×5 centis darabokra.

2. Tegyük a lisztet egy nagy tálba, keverjük össze a tojással és az olvasztott vajjal, majd a sóval, cukorral és vízzel.

3. Gyúrjuk a tésztát csomómentesre, homogénre.

4. Ha meggyúrtuk a tésztát, tegyük félre fél órára, letakarva.

5. Fél óra pihenő után a lisztezett deszkán nyújtsuk 3-5 mm vastagra és egy éles késsel vágjuk ujjnyi széles, kb. 30 centi hosszú csíkokat.

6. A tésztával tekerjük be a sajtrudakat úgy, hogy a tészta mindenhol hermetikusan fedje a sajtot.

7. Forró olajban süssük ki a rudacskákat, majd papírtörlőn csepegtessük le.

Tálalás: szószokkal, vagy köretként kínálhatjuk.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW