Gasztro

Ajiaco, a kolumbiai kukoricás burgonya és csirkehús leves

Ezen a héten Dél-Amerika receptjeiből szemezgetünk. A kontinens ételeit a dzsungel és az attól elfoglalt területek növénykultúrája, az állattartás és a tengerek, folyók élővilága határozza meg. Az ízekben megjelenik az ősi tradíció és az immár tradicionálissá vált gyarmati konyha.

Ajiaco, a kolumbiai kukoricás burgonya és csirkehús leves.

Hozzávalók:

4 db csirkemell filé,

2 evőkanál olívaolaj,

1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma,

¼ gumó zeller, kockázva

2 gerezd fokhagyma,

8 csésze csirke alaplé,

½ kiló burgonya, kockázva,

2 cső kukorica 3-5 centis darabokra vágva,

2 evőkanál kapribogyó,

1 csokor apróra vágott újhagyma, snidlinggel lehet helyettesíteni,

2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld,

2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld,

1 kis pohár tejföl,

1 evőkanál só,

1 teáskanál őrölt bors (a színesbors a legjobb),

½ lime leve,

1 szeletelt avokádó,

½ lime felszeletelve,

Elkészítés:

1. az olívaolajon pirítsuk össze a csirkemell filét a vöröshagymával, zellerrel, fokhagymával, sóval, borssal,

2. öntsük fel a csirke alaplével és főzzük csirkehúst foszlós puhára,

3. vegyük a csirkehúst és tegyük a levesbe a burgonyát,

4. amikor a burgonya félig megpuhult, tegyük bele a kukoricát, a kapribogyót, az újhagyma, a koriander és a petrezselyem felét, valamint a tejfölt,

5. addig főzzük, amíg a kukorica is megpuhul, nem baj, ha a burgonya egy picit szétfő,

6. tálalás előtt a csirkehúst tépjük csíkokra, majd a tűzforró levest merjük rá, ízesítsük pár csepp limelével, díszítsük a maradék zöldfűszerekkel, avokádóval és limeszeletekkel.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW