Gasztro

Ízvarázs – Mama salátája

A nyár kedvelt étele a friss saláta. Gyorsan elkészíthető és rendkívül egészséges. Szeretnénk néhány recepttel új ötleteket adni, hogy változatosabb legyen a háziasszonyok repertoárja.

Mama salátája

Hozzávalók: 20 dkg paradicsom, 1-1 db sárga és zöld húsú paprika, 1 fej saláta, 1 db sárgarépa, 1 db közepes cukkini, 20 szem kimagozott olívabogyó, 20 szem savanyított gyöngyhagyma, 5 db ringligyűrű, 1 kis csokor petrezselyem.

Az öntethez szükséges: 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vörösborecet, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 db friss apróra vágott bazsalikomlevél, 1 kiskanál friss kakukkfű, só.

Elkészítése: A zöldségeket és a salátát megmossuk, lecsepegtetjük. Ezeket tetszés szerint szeletekre vagy kockára vágjuk, a salátát apróra tépkedjük. Egy mélyebb üvegtál aljára szórjuk a salátaleveleket, majd tetszés szerinti sorrendben elhelyezzük a felaprózott zöldségeket. A rétegek közé szeletelt olívát, felezett gyöngyhagymát, apróra vágott ringlit és petrezselymet teszünk. Az öntet alkotóelemeit összekeverjük, a salátára öntjük és azonnal tálaljuk.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW