Gasztro

Texas barbecue fűszerkeverékek

A barbecue sok mindentől függ. Függ a hústól, a sütőtől, a füstölőfától, a sütés hőmérsékletétől, idejétől, a sütés-csomagolás-hőntartás összhangjáról és a fűszerezéstől. Elsőként néhány un. szárazpácot, rub-ot mutatunk be. A szárazpácot a nyers húsra kell szórni és óvatosan bedörzsölni, lehetőleg órákkal, vagy akár egy éjszakával a sütés előtt.

Sertés szárazpác.

1 csésze barna cukor,

1 csésze fűszerpaprika por,

1/2 csésze fokhagyma granulátum,

1/2 csésze só,

2 evőkanál paprika pehely,

2 evőkanál vöröshagyma por,

3 evőkanál chili por,

1 evőkanál őrölt kömény,

1 evőkanál tört bors,

1 evőkanál mustár, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.

Old West szárazpác:

1/2 csésze fűszerpaprika por,

2 evőkanál kristálycukor,

2 evőkanál barna cukor,

3 evőkanál só,

2 evőkanál fokhagyma por,

1 evőkanál tört bors,

1 evőkanál vöröshagyma por,

1 evőkanál mustár, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.

Édes-füstös szárazpác:

¼ csésze só,

¼ csésze barna cukor,

4 evőkanál füstölt piros paprika por,

2 evőkanál kristálycukor,

2 evőkanál fokhagyma por,

2 evőkanál tört bors,

1 evőkanál őrölt kömény,

1 evőkanál őrölt gyömbér,

1 evőkanál mustár, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.

Texas szárazpác:

1/2 csésze só,

¼ csésze chili por,

¼ csésze fokhagyma por,

¼ csésze vöröshagyma por,

¼ csésze tört bors,

2 evőkanál fűszerpaprika por,

1 evőkanál étolaj, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.

Tehenészlány szárazpác:

3 evőkanál fokhagyma granulátum,

2 evőkanál só,

2 evőkanál barna cukor,

2 evőkanál tört bors,

½ teáskanál oregánó,

½ teáskanál őrölt kömény,

½ teáskanál fűszerpaprika por,

1 evőkanál étolaj, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.

Barbecue szárazpác:

1/3 csésze barna cukor,

5 evőkanál só,

4 evőkanál fokhagyma por,

6 evőkanál chili por,

2 evőkanál tört bors,

1 evőkanál őrölt kömény,

2 evőkanál Texas szárazpác,

1 evőkanál étolaj, amivel a hús felületét kell bekenni a fűszerezés előtt, hogy a fűszerkeverék a húsra tapadjon.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW