Texas barbecue szószok
A barbecue elengedhetetlen része a kiváló szósz, ami lehetőleg házi legyen. Egy jó szósszal csodákra képes a szakács, a siker nem maradhat el.
A cikkünkben a két legjellemzőbb texasi szószok receptjeit ismertetjük.
Texas barbecue szósz:
2 csésze ketchup,
½ csésze almaecet,
½ csésze Worcester szósz,
1 kis fej reszelt hagyma,
¼ csésze olvasztott vaj,
1 evőkanál só,
1 evőkanál barna cukor,
1,5 evőkanál chili por,
1,5 evőkanál tört bors,
egy pici babérlevél.
A hozzávalókat keverjük össze és lassú tűzön forraljuk 10 percig, állandó kevergetés mellett. Felhasználás előtt a babérlevelet távolítsuk el.
Marhaszegy vörös szósz:
1,5 csésze almaecet,
1 csésze ketchup
½ csésze barna cukor
¼ csésze Worcester szósz
2 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál só
1,5 teáskanál vöröshagyma por,
1,5 teáskanál fokhagyma granulátum,
1,5 teáskanál őrölt kömény,
½ teáskanál őrölt bors,
½ teáskanál fűszerpaprika por.