Füstös csirke tortilla leves
Ezek valójában a texasi, új-mexikói élet ízei. A szakács garantáltan sikerre számíthat a gazdag és élettel teli levese után.
Hozzávalók a leveshez:
1 nagy fej aprított vöröshagyma,
1 nagy jalapeno paprika, kimagozva, felaprítva,
3 evőkanál olívaolaj,
3 gerezd aprított fokhagyma,
8 csésze csirke alaplé,
20 dkg főtt kukoricaszemek,
20 dkg főtt bab,
40 dkg darabolt paradicsom levében,
3 evőkanál őrölt kömény,
1,5 evőkanál chili por,
1,5 evőkanál só,
1 teáskanál Worcester szósz,
1 kiló csíkokra vágott grillezett csirkemell, csirkecomb filé.
Hozzávalók a leves díszítéséhez:
tortilla chips ízlés szerint,
egy csokor friss, közepesre vágott korianderzöld,
pár szelet avokádó,
pár citrom, vagy lime karika,
reszelt füstölt sajt, vagy akármilyen, csak feta legyen.
A leves elkészítése:
1. közepes lángon pirítsuk meg a hagymát és a jalapeno paprikát, 5-6 percig,
2. tegyük rá a fokhagymát, pirítsuk még 1-2 percig,
3. rakjuk az edénybe az összes többi hozzávalót, kivéve a csirkehúst, főzzük kb. 40 percig,
4. tegyük bele a csirkehúst és főzzük további 10 percig.
Tálalás, díszítés:
Tegyük a forró levest tányérokba, majd „tűzzük” a tortilla chipseket a leves és a tányér széléhez, egyfajta „virágszirmokként”. Szórjuk meg a levest a reszelt sajttal, hogy egy picit ráolvadjon. Majd a tetejét díszítsük a korianderrel, lime karikával és egy szelet avokádóval.