Gasztro

Empanadas

Az argentinok töltött mártogatása, tésztabatyuja, ami kiváló vendégváró, de főételnek is jó. A töltelék szinte bármi lehet, csak a fantázia szab határt.

A tészta hozzávalói:

½ kg liszt,

1 dl étolaj,

½ teáskanál cukor,

1 tojás,

2 dl langyos víz,

1 teáskanál porélesztő,

1 teáskanál só.

Elkészítés:

1. Keverjük össze a porélesztőt és a cukrot vízzel, kicsit futtassuk fel,

2. Keverjük össze a lisztet, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a sót, az étolajat és a maradék langyosvizet.

3. Gyúrjuk a tésztát csomómentesre és „meleg gyurma” állagúra.

4. Nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra.

5. Egy nagy bögrével szaggassunk körtésztákat, amiket töltsünk meg egy-egy evőkanál töltelékkel.

6. A kupacolt tésztákat hajtsuk félbe és a peremeket nyomkodjuk össze.

7. A tésztabatyukat forró olajban süssük készre.

A marhahúsos töltelék hozzávalói:

30 dkg darált marhahús,

1 kis fej apróra vágott vöröshagyma,

1 gerezd apróra vágott fokhagyma,

1 evőkanál olívaolaj,

1 csipet szerecsendió,

1 csipet őrölt bors,

1 teáskanál só,

Elkészítés:

1. Az olívaolajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, fokhagymát.

2. Tegyük bele a darálthúst és szórjuk meg sóval, borssal, szerecsendióval.

3. Főzzük puhára és hűtsük vissza.

Tálalás:

1. Szedjük adagonként tányérra.

2. Kínáljunk hozzá különböző szószokat (akár mustárt, ketchupot, majonézt, de még jobb salsával, guacamoleval, kapros tejföllel, vagy bármi mással).

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW