KezdőlapEgészségVéradásra várják az önkénteseket

Véradásra várják az önkénteseket

-

Országszerte több mint 50 helyszínen szerveztek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők – közölte az Országos Vérellátó Szolgálat véradásszervezője múlt csütörtökön az M1 műsorában.

Mint az az MTI összegzőjéből kiderül, Ohnsorge Éva tájékoztatása szerint múlt szerdán 49 helyszínen 1273-en mentek el vért adni, ez mintegy 20 százalékkal maradt el a várakozásaiktól. Elmondta, a kórházaktól 752 igény érkezett, ebből a legnagyobb, 22 egység vérre vonatkozó kérés a Fejér Megyei Szent György Kórház intenzív osztályán fekvő egyik beteg gyógyulását segítette. A legtöbben, 114-en a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtárában szervezett eseményen adtak vért. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a vérkészítmények felhasználhatósága időben korlátozott, ezért fontos a rendszeres véradás. Megjegyezte, a nők évente négyszer, a férfiak ötször tudnak vért adni. 

A Magyar Vöröskereszt internetes kampányt indított azzal a céllal, hogy a közösségi média felületein elérhető véradási helyszínkereső segítségével minél többen megtalálják a hozzájuk közeli véradópontot. Dunaújvárosban ezen a héten egy véradás lesz, mégpedig október 29-én 14 és 17 óra között a Munkásművelődési Központban. Az önkéntesektől azt kérik a szervezők, hogy vigyék magukkal taj-kártyájukat és valamilyen fényképes igazolványukat a véradásra.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW