KezdőlapKözéletA környezet világnapját ünnepelték a petőfisek

A környezet világnapját ünnepelték a petőfisek

-

Június 5-e a környezetvédelmi világnap, amelynek az a célja, hogy minél szélesebb körben felhívják a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, hogy elősegítsék az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, valamint, hogy terjeszthessék a fenntartható fejlődés eszméjét.

A Petőfi Sándor Általános Iskola 2020-ban nyerte el az ökoiskola címet. Tudatosan készültek és pályáztak erre az elismerésre, a fenntarthatóság mentén alakítják az oktatást és a közösségi programokat is. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelmi világnap megünneplésére is. Június 5-én délelőtt az alsó tagozatos diákoknak olyan játékos foglalkozásokat szerveztek, hogy az élményekkel mellett maradandó tudással is felvértezzék őket. Mint arról az iskola beszámolt, a szelektív hulladékgyűjtő használatáról is volt feladat, egy kis Föld-mentő akciót is tartottak a levegő tisztaságáért és bolygónk megóvásáért, valamint kirakóztak is. Ez a program is hozzájárult ahhoz, hogy az alsós kisdiákok környezetvédelmi szemléletét megerősítsék. A program megvalósulását ezúton is köszönik Johan Katinka tanítónak.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW