KezdőlapKözéletJavítóvizsgák és ebédbefizetések is esedékesek még

Javítóvizsgák és ebédbefizetések is esedékesek még

-

Már csak két hét van vissza a diákok nyári vakációjából, és a többségük, ha akarná se tudná ezen időszak alatt teljesen kizárni a gondolataiból az iskolát. 

Általában augusztus közepétől szervezik meg az oktatási intézmények a javítóvizsgákat, az Arany János Általános Iskolában például 23-án tartják ezt a számonkérést az érintett fiataloknak. Ebben a hónapban kell az ebédbefizetéseket is intézni. Egy-két intézményt kivéve a helyi általános és középiskolák esetében a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet Dózsa György úti központjában lehet befizetni a térítési díjakat: havonta két alkalom van rá, a GESZ már év végéig megjelölte, hogy mely napokon-mely iskolához tartozó diák számára tudják a szülők ezt megtenni. A Petőfi Sándor Általános Iskola arról tájékoztatta a tanulóit és szüleiket, hogy náluk augusztus 30-án lesz a tankönyvosztás. A Szabó Magda Református Iskola tájékoztatása alapján, a hónap utolsó két napjára tervezik a 12-18 éves diákok tömeges oltását hazánkban, így azok a fiatalok, akik számára kérte a szülője a védőoltást, még az iskolakezdés előtt meg is kapják a vakcinát.  A koronavírus-információs oldalon azt írják, az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét, legegyszerűbben az internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. A hivatalos regisztrációs felületen automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra, de a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető az oltás. Fontos, hogy azon dunaújvárosi szülők, akik gyermeke iskolakezdési támogatásra jogosult a helyi rendelet értelmében, azok minél előbb töltsék ki és juttassák el az önkormányzatnak a kérelmet. Ennek végső határideje szeptember 30-a, de már most is intézhető. Szeptember 1-jén minden iskolában becsengetnek, és ahogy az a Magyar Közlönyben megjelent minisztériumi rendeletben olvasható, a tanév 2022. június 15-én zárul. A 181 napig tartó oktatás során először október 22-én lélegezhetnek fel a diákok, ráadásul nem is kicsit, hiszen ekkor kezdődik az őszi szünet, amely november 2-ig tart.   

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Deutsch Tamás az EP-választás jelentőségéről beszélt

0
Deutsch Tamás, a június 9-i választáson a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának vezetője látogatott Pusztaszabolcsra, ahol Dr. Mészáros Lajossal, térségünk országgyűlési képviselőjével és Dr. Molnár...
DunaOnline

FREE
VIEW