Kezdőlapválasztás 20227 jelölt indul a választáson

7 jelölt indul a választáson

-

Február 25-én volt a jelöltállítás határideje, vagyis akik indulni kívánnak az országgyűlési képviselő választáson, eddig gyűjthették a választópolgárok támogatói ajánlását.

Ehhez formanyomtatványokat igényelhettek a helyi választási irodától, amelyeket hiánytalanul le is kellett adni a határidőig. Az válhat hivatalosan képviselőjelöltté, aki összegyűjtött legalább 500 érvényes ajánlást, amely alapján a választási bizottság döntést is hoz. A dunaújvárosi központú Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság pénteken ülést tartott a Városházán. A már öt nyilvántartásba vett jelölt mellé még két személy indulását hagyták jóvá, vagyis összesen hét képviselőjelölt közül választhatnak a polgárok a mi választókerületünkben április 3-án, hogy ki képviselje a térséget a parlamentben. A bizottságnak arról is döntést kellett hoznia, hogy a jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek majd a szavazólapon. Ezt sorsolással vitték véghez, vagyis minden jelölt nevét betették egy borítékba, azokat egy urnába, és a megegyezés szerint amilyen sorrendben húzták ki a jelöltek nevét tartalmazó borítékokat a dobozból, olyan sorrendben lesznek a szavazólapon is. Mindezek alapján a jelöltek sorrendben a következők: Pozsgai Anita (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Badó Péter (Mi Hazánk Mozgalom), dr. Mészáros Lajos (FIDESZ-KDNP), Fehérvári Zsolt István (Munkáspárt és Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom), Kohl János (Normális Élet Pártja), Hermann Henrik (Megoldás Mozgalom), Kálló Gergely (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, PM). 

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW