KezdőlapoktatásTiszteletbeli konzul látogatta meg az egyetemet

Tiszteletbeli konzul látogatta meg az egyetemet

-

Őexcellenciája, Rohan Nanayakkara, Magyarország Sri Lanka-i tiszteletbeli konzulja és kísérete látogatott a Dunaújvárosi Egyetemre május 13-án. Mint arról az egyetem beszámolt, a látogatás során a delegáció megismerhette az intézményt, az egyetem képzési kínálatát, a nemzetközi fejlesztésének irányait és eredményeit, valamint a külföldi hallgatók számára elérhető ösztöndíjprogramokat.

A konzul felajánlotta segítségét a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram, és a DUE, mint lehetséges fogadó intézmény népszerűsítése terén. A Sri Lanka-i felsőoktatás fejlesztése érdekében a konzul finanszírozóként közreműködik egy új oktatási intézmény megalapításában, mely elsősorban az online oktatási forma alkalmazásával tenné lehetővé a felsőoktatási tanulmányok végzését a szigetországban. Az egyeztetések jó alkalmat adtak arra is, hogy intézményünk online oktatás terén szerzett tapasztalatait és a Paksi Kompetencia és Kutatóközpont fejlesztéseit megoszthassa a látogatókkal. A megbeszélést követően a delegáció tagjai megtekintették az egyetem campusát, a főbb épületek mellett anyagvizsgálati laboratóriumokba is ellátogattak. A konzul elismerően nyilatkozott az egyetem infrastruktúrájáról, biztosította Szabó István Lőrincet, az egyetem nukleáris és nemzetközi főigazgatóját arról, hogy Magyarország tiszteletbeli konzuljaként minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minél több Sri Lanka-i fiatal válassza egyetemi tanulmányai megvalósításához Magyarországot, és azon belül a Dunaújvárosi Egyetemet.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW