KezdőlapoktatásOkosan és tudatosan a pénzügyekkel

Okosan és tudatosan a pénzügyekkel

-

Fotó: Gárdonyi iskola Facebook-oldala

A „Pénzügyi hősképző” és a „Bankkártya vagy bankjegy?” címmel szervezett foglalkozáson vettek részt a hónap elején a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola hetedik osztályos diákjai a Rudas Közgazdasági Technikumban, Bencs Bernadett tanárnő irányításával.

Mint arról a gárdonyisok beszámoltak, az óra feladata a tudatos pénzkezelés, pénzügyi ismeretek terjesztése volt. Egy képzeletbeli szabadulószobából kellett kijutniuk a csoportoknak, miközben érdekes, változatos, a pénzügyi tudatossághoz is köthető feladatokat oldottak meg. Ezt a fiatalok pénzügyi tudatosságát segítő-erősítő foglalkozást már korábban is meghirdette a Rudas középiskola, mint a Pénziránytű Alapítvány hat magyarországi bázisiskolájának egyike. Tavaly júniusban adhatták át azt a tantermet, ahol a tudatos pénzhasználattal kapcsolatos órákat tartják, ezért is hívják a Pénzügyi Tudás Otthonának a tantermet. A régió 7-8. osztályos tanulóinak, a középiskolás diákcsoportoknak és tanáraiknak hirdetik meg ezeket az órákat. A Rudas iskola közgazdász kollégáival, az alapítvány által biztosított tananyaggal, a korszerű technikai eszközökkel felszerelt teremben interaktív másfél órát tölthetnek el a diákok a csapatszintű differenciált feladatok megoldásával. A találkozások célja, hogy játékosan, szabadulószoba formájában ismerkedjenek meg a tanulók a tudatos pénzkezeléssel, tudjanak többet a korszerű pénzkezelési módokról és a pénzvilág működéséről.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW