KezdőlapKözéletA fűtés költségosztásának tényleges folyamata

A fűtés költségosztásának tényleges folyamata

-

Továbbra is forrnak az indulatok a DVG Zrt. napokban kiküldött éves fűtés elszámoló számlái miatt. A lakók nem értik, hogy a többségnek miért kell a megszokottól sokkal többet fizetni.  Dunaújváros sajtószóvivője a különböző közösségi oldalakon „parádézva” osztja az igét. Szerinte mindenki hibás, csak az önkormányzat tulajdonában lévő DVG Zrt. nem, aki a távhőt szolgáltatja. A városi „megmondóember” minden hozzászóláshoz gépiesen osztja az alábbi kópiát.

Forrás: Közösségi oldalak

Amivel csupán az a probléma, hogy részigazságot tartalmaz. A költségosztó nem hőmennyiségmérő, csak egy hőfogyasztási arányszámot mutat. Tehát a költségosztással foglalkozó cég csak a távhőszolgáltatótól kapott tényleges fogyasztási adatok alapján tudja elkészíti a megosztást. Általunk megkérdezett szakember foglalta össze az elszámolási adatszolgáltatás menetét:

A társasház költségosztó elszámolásához az adatszolgáltatás lépései:

  1. A Költségosztást végző társaság megkéri a Társasháztól a fogyasztói adatokat, amit a Távhőszolgáltató (DVG Zrt.) az aktuális nyilvántartásából megküld (Fogyasztási hely száma, Vevőkód, Név, Cím, fűtött légtérfogat, Költözés dátuma, Felfüggesztési adatok).
  2. Ugyanebben az időben az Társasház a Távhőszolgáltatótól (DVG Zrt.) megkéri az elszámolási időszakra vonatkozó fűtési költséget, éves fordulónapot figyelembe véve.
  3. A Távhőszolgáltató (DVG Zrt.)  elvégzi a hőközponti összfogyasztás meghatározását. (Ahol használati melegvizet is a távhőszolgáltató biztosítja: A felosztásra kerülő hőmennyiség az a hőmennyiség, ami a fő hőmennyiségmérőn mért fogyasztás és a használati melegvíz fogyasztás különbsége.)
  4. Felhasználónkként a fűtési felhasználás felosztását a Költségosztást végző társaság végzi a fent leírta adatokat felhasználva.

Ha valaki részletesebben kíváncsi a költségmegosztás részleteire, akkor javasoljuk az Ista Akadémia tanulmányozását.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Az internet veszélyeire hívták fel a figyelmet a rendőrök

0
Május 18-a az internet világnapja. Az online világ rohamos fejlődése új kultúrát, új viselkedésformákat alakít ki, amelyet meg kell ismerni, meg kell érteni, az...
DunaOnline

FREE
VIEW