KezdőlapKékfényKirabolták, pedig adott pénzt buszjegyre

Kirabolták, pedig adott pénzt buszjegyre

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportos rablás miatt emelt vádat egy férfi, az élettársa és két másik nő ellen, akik 2022 szeptemberében bántalmaztak egy férfit annak érdekében, hogy 6.000 forintját megszerezzék.

A vádirati tényállás szerint a férfi és élettársa 2022. szeptember 6-án a kora esti órákban a székesfehérvári autóbusz-pályaudvar közelében buszjegyre kért pénzt a későbbi sértettől, aki az egyik vádlottnak 1.000, a másiknak pedig 700 forintot át is adott.

Ezt követően a vádlottak átmentek a buszpályaudvar közelében található udvarba, ahol észrevették, hogy a férfi – aki korábban nekik pénzt adott – egy társaságban a padon ül. A vádlottak elhatározták, hogy a sértett többi pénzét is megszerzik, ezért leültek mellé. A nő belenyúlt a férfi zsebébe, aki ezt észlelve rákiáltott, azonban a társaságban lévő egyik nő hátulról lefogta a karját, azért, hogy a két másik vádlott a férfi pénzét meg tudja szerezni. A sértett kapálózva kiszabadult a szorításból, azonban a férfi vádlott ököllel megütötte őt, majd a mellkasára ült, élettársa is többször megütötte, a negyedik társuk pedig meg is rúgta, valamint a kézfejére is rátaposott. A bántalmazás következtében a sértett a markában tartott 6.000,- forintot elengedte, így azt a vádlottak meg tudták szerezni.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A vádlottak cselekménye csoportosan elkövetett rablás, illetve súlyos testi sértés bűntett kísérletének megállapítására alkalmas.

Az erőszakos, többszörös visszaeső férfi vádlott és élettársa letartóztatásban, a másik két terhelt pedig szabadlábon várja a Székesfehérvári Járásbíróság döntését.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Rajzpályázatot hirdet a rendőrség és a MÁV

0
A Fejér vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy a MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés....
DunaOnline

FREE
VIEW