Kezdőlapvélemény„Be van fejezve a nagy mű igen. A gép forog az alkotó...

„Be van fejezve a nagy mű igen. A gép forog az alkotó pihen”

-

A jelenlegi városvezetés a már sokat emlegetett utcai pléh reklámtáblákon új kampányelemeket jelentetett meg, melyek már a következő ciklusban általuk elvégzendő fejlesztéseket hirdetnek. Igaz a választás még nem zajlott le, de ezek a táblák, már kikerültek a város több pontjára. És a héten megérkezett ezek mellé a rajtások szövegbe öntött, vagy véleményünk szerint inkább odavetett választási programja is.

Írtunk már a jelenlegi városvezetés postaládákba bedobált vélhetően nem olcsó lapozható kampánykiadványáról. Több oldalas színes iromány, képekkel illusztrálva, extra minőségű papírra nyomtatva, a város pénzéből. Vagy a pénz fogyhatott el, vagy az ötlet, de a honlapjukon szereplő választási program véleményünk szerint leginkább egy középiskolai beadandó feladatra hajaz. Úgy látszik ennyire futotta. Mi valami igényesebbre számítottunk, de ezzel kell beérnünk, na, nem mintha nagyon csalódottak lennénk.

A szöveg tartalmát illetően sem csalódtunk. Megy benne a már megszokott önfényezés és a tények szerintünk nem teljes körű kibontása. Például: „Több kilométer új kerékpárutat építettünk, így már majdnem minden városrész biztonságosan megközelíthető kerékpárral.” Véleményünk szerint az előző városvezetés nyertes pályázata nélkül jó eséllyel pár méter új kerékpárutat sem tudtak volna összehozni, nem hogy kilométereket. Majd szóba kerül a vasútállomás épületének felújítása, melyhez ezt írták: „Azon fogunk dolgozni, hogy az állam mielőbb elvégezze a munkát”. Nyilván sikerülni fog, ha minden gazdasági természetű megnyilvánulásban ekézik az ország vezetését.

A legszebb részek talán mégis azok, amikor arról írnak, hogy milyen sok milliárdot nyertek el ők pályázati úton a város jövőbeni fejlesztésére, és hogy azokból a forrásokból mi minden létesülhet majd itt. Véleményünk szerint ez teljesen érdektelen, hiszen a jelenlegi városvezetés sem tartotta említésre méltónak a ciklusukban megvalósult, az előző városvezetés által elnyert források eredőjét méltatni. Így szerintünk súlytalan azzal előhuzakodni, hogy ők mire pályáztak és mit nyertek el, milyen konkrét összegben.

Arról nem is beszélve, hogy az éppen ezt taglaló fejezetben ezt írják: „Amennyire csak lehet igyekszünk ezeket minél részletesebben megtervezni és előkészíteni, hogy a lehető leghamarabb meg is valósulhassanak. Természetesen ennek előfeltétele, hogy a kormány végre megállapodjon Brüsszellel az uniós pénzek kifizetéséről, ezek ugyanis nem közvetlen források, vagyis ha a kormány nem tud megállapodni, akkor hiába nyertük el ezt a 4,5 milliárd forintot, az nem fog megérkezni.” Tehát, ha mégsem lesz semmi az egészből, akkor megint a kormányra lehet mutogatni. Lehet, hogy inkább szólni kellene a szintén ellenzéki kollégáknak, hogy Brüsszelben ne feljelentgessék az országot, hanem segítsenek tolni annak szekerét.

Korábbi írásainkban már megpendítettük, hogy ez kevés lesz ide, de kíváncsian várjuk, mit húznak még elő a tarsolyból a rajtások a kampányban. De ha ez a választási manifesztum és ezzel szerintük letették a következő ciklus alapkövét, akkor nekünk nincs más dolgunk, mint hátradőlni és kérni egy kávét.  

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Jobban kell figyelni a motorosokra és a biciklisekre

0
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a két keréken való közlekedési veszélyekre hívják fel a dunaújvárosi polgárok figyelmét is. Mint az részletezték, motorozni és biciklizni sosem...
DunaOnline

FREE
VIEW