Connect with us

Sport

10 Dragon Steel érem az év első Magyar Bajnokságáról

mm

Published

on

Fotó: dragonsteelse.hu

A koronavírus okozta veszélyhelyzet rányomta bélyegét a sárkányhajó sportágra is. Azon túl, hogy elmaradnak a világversenyek, a hazai versenyek is jelentős késéssel kerültek megrendezésre, így 2020-ban csak július 25-én, Sukorón gyűltek össze a sárkányhajósok az idei első versenyre, a 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló, EB-VB Válogatóra- erről számolt be a Dragon Steel Sportegyesület.

A dunaújvárosi székhelyű sárkányhajós klub természetesen jelen volt a megmérettetésen, 9 kategóriában 16 versenyzővel nevezett a viadalra. Igen eredményesen lapátoltak a sárkányhajósaink, ugyanis a nap végére összesen 10 érmet szereztek, két arany- illetve négy-négy ezüst- és bronzérmet. Tóth Edit, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, nagyon büszkék lehetnek a sporttársaikra. Két új versenyzőjük is meglepően jó eredményt ért el és mindenki keményen küzdött a versenyszámokban. Öröm volt a magyar sporttársaikat is újra látni, összecsapni a pályán egymással.

Az Outrigger Magyar Bajnokság egy rendkívül sikeres, jó hangulatú verseny volt, több mint 120 sportolóval és nagyon reméli, hogy az idén még több hasonló versenyt sikerül a Magyar Sárkányhajó Szövetségnek megrendeznie.

Hirdetés