KezdőlapKözéletBorovszky Ambrusról neveznék el a Martinász szobor környékét

Borovszky Ambrusról neveznék el a Martinász szobor környékét

-

Az önkormányzat arról számolt be hivatalos honlapján, hogy a Martinász szobor körüli parkos területet Borovszky Ambrusról neveznék el.

Az elmúlt években a körzet akkori képviselője, Gombos István a környéken élők kérésére felkarolta ezt a helyszínt, és szép kis hangulatos, virágokkal, padokkal díszített parkká alakította, amely az ottlakók kedvelt pihenőhelyévé vált.

Mint arról a hivatal írt, a jelenlegi képviselő, Szántó Péter az elnevezéssel kapcsolatos tervről már tárgyalásokat folytatott a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetőivel, Molnár László elnökkel, Győri Gáborral és Hegedűs László alelnökökkel, akik támogatásukról biztosították a kezdeményezést.

Szintén támogatásukat adták Borovszky Ambrus hozzátartozói. Az érintettekkel egyeztettek a névadó ünnepségről is, amelynek keretében hivatalosan is megkapná a Borovszky Ambrus park elnevezést a Martinász szobor és környéke.

Szántó Péter szerint a Martinász szobor környéke szimbolikus helyszín, ezzel a lépéssel Borovszky
Ambrus előtt tiszteleghetünk, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Dunaújváros
létrejöhetett, felépülhetett, és egyben felkerült Európa és a világ iparának térképére.

Borovszky Ambrus 1912-ben született, 1950 tavaszától a vasmű építésének helyi irányítója, 1953 decemberétől pedig az akkor még Sztálin nevét viselő vasmű igazgatója volt. 1962 és 1964 között kohó- és gépipari miniszterhelyettesként tevékenykedett, majd visszatérése után újra a vasmű vezetője lett, egészen 1975-ös nyugdíjba vonulásáig.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW