KezdőlapEgészségTovábbi kapacitásokat kellett bevonnia a kórháznak

További kapacitásokat kellett bevonnia a kórháznak

-

A Covid-19 járvány harmadik hulláma alatt a Szent Pantaleon Kórház a legutóbbi, március 5-én közzétett lakossági közlemény időpontjához képest még nagyobb arányú igénybevétellel látja el a koronavírusos betegeket- közölte az egészségügyi intézményünk.

Azt is írja tájékoztatójában, hogy a koronavírusos betegek ellátása mellett a háziorvosi szolgálattal együtt nagy erővel végzi a lakossági oltásokat is. Mivel újabb kapacitásokat kellett bevonni a járványügyi ellátásba, ezért a tervezett ellátások további szűkítése vált szükségessé. Mind a járó-, mind a fekvőbetegek vonatkozásában csak az akut ellátást tudják végezni, illetve az olyan, például onkológiai jellegű kezeléseket, műtéteket, diagnosztikákat, amelyek elmaradása középtávon rontaná a beteg gyógyulási esélyeit, életkilátásait. Szakrendeléseik és ambulanciáik kizárólag telefonos egyeztetést követően tudnak beteget fogadni, az eRecept felírása, illetve eBeutaló kiállítása a „felhőben” is megtörténhet. Továbbra is korlátozniuk kell a kórházba való belépést. Beteget kísérni csak rendkívüli esetben lehet, amikor azt a beteg állapota indokolja. Kérik, hogy saját érdekükben, illetve betegeik, dolgozóik érdekében is csak nagyon indokolt esetben keressék fel személyesen a kórházat. Ilyen alkalmakkor fontos a megfelelő távolságtartás és a kórház-rendelőintézet egész területén a szabályos, orrot-szájat eltakaró maszk használat. Kérik a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományok őrzői

0
Legendás főigazgatójukra, a 25 éve elhunyt Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományokat őrző hallgatók a dunaújvárosi köztemetőben - adta hírül felsőoktatási intézményünk. Dr....
DunaOnline

FREE
VIEW