KezdőlapKözéletJúnius 1-től lehet rácsatlakozni az Északi Lakóterület elkészült csatornahálózatra

Június 1-től lehet rácsatlakozni az Északi Lakóterület elkészült csatornahálózatra

-

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. egy tájékoztatót adott ki arról, hogy június 1-től lehet rácsatlakozni az Északi Lakóterület elkészült csatornahálózatra.

Körülbelül 400 ingatlant érint a csatlakozás, amelynek pontos menetéről is részletes tudnivalókkal szolgál a DVCSH a honlapján. A házi szennyvízvezeték kiépítése vagy kiépíttetése az ingatlantulajdonos feladata. A házi szennyvízvezeték és tisztítóidom összekötése, azaz a közcsatornára történő rákötés csak az üzemeltető DVCSH jelenlétében vagy ellenőrzése, szakfelügyelete mellett történhet meg. A meglévő szennyvízbekötésre történő csatlakozás megvalósítása kezdeményezhető a megadott email címen vagy postai úton egy szükséges formanyomtatvány kitöltésével. A házi szennyvízcsatorna kiépítésére, illetve a tisztítóidomra történő rákötésre szakkivitelezésre jogosult szakembereket is javasol a tásaság, de természetesen elfogadnak más szakkivitelező által történő rákötést is, amennyiben az a vállalkozó vagy cég rendelkezik erre a munkára kivitelezői jogosultsággal. A rákötés elvégzése után a kivitelezőnek a szakszerűségről céges kivitelezői nyilatkozatot kell adnia, amelyet vagy a kivitelezőnek vagy a fogyasztónak kell személyesen átadnia a DVCSH Kft. képviselőjének. A szennyvíz bekötés műszaki átvétele, csak ezután lehetséges, amelynek bruttó díja: 6.540 forint. A műszaki átvétel során a DVCSH szakemberei az elkészült bekötést nyílt árokban tekintik meg, és a rákötésről fényképet készítenek. Csak a szabályos, műszakilag megfelelő kivitelezés után van lehetőség a szennyvízcsatorna betemetésére, amelyre a DVCSH szakemberei adnak a helyszínen engedélyt. Amennyiben a fogyasztó már betemette az elkészült csatlakozást, akkor a műszaki átvétel nem lehetséges, a fogyasztónak azt újból ki kell ásnia, hogy az átvétel megtörténhessen. A műszaki átvétel során a DVCSH szakemberei rögzítik a vízmérők adatait és a vízmérők állásait is, és a fogyasztó aláírásával igazolja a műszaki átvételt és a vízmérő állásokat, amely alapja lesz szennyvízelvezetés és tisztítás szolgáltatásra vonatkozó a számlázás elindításának.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW