KezdőlapKözéletIsmét szavazhatnak a vásárlók közösségi projektekre

Ismét szavazhatnak a vásárlók közösségi projektekre

-

A Tesco Áruház kilencedik alkalommal hirdeti meg az „Ön „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű programot, amelynek lényege, hogy a vevők által a legtöbb szavazatot kapó helyi kezdeményezést támogatja a vállalat.

Az eddigi menetrend szerint egy vásárlás után egy szavazati zseton jár. Körzetenként három szervezet közül választhatják ki a vásárlók, hogy melyiket találják a legérdemesebbnek arra, hogy megvalósuljon. Az áruházakban három urnát helyeznek ki, amikbe a zsetonokat lehet helyezni. Mint azt a Tesco tájékoztatójában közli, országos szinten 180 kezdeményezés támogatására összesen 42 millió forintot adományoz, ezzel támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A független szakértők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy pályázót további 400 ezer forint különdíjra javasolnak. Az elmúlt években több dunaújvárosi projekt is nyert. Most is van helyi szervezet a mi körzetünk jelöltjei között. Az egyik a Petőfi iskola égisze alatt működő Petőfis Tanítványainkért Alapítvány, amely visszatérő pályázónak számít. Most szabadtéri tanterem és közösségi tér kialakítására szeretne forrást nyerni, amely lehetőség ad az egészséges oktatási környezetre, maradandó élményekre, természeti jelenségek testközelből történő megfigyelésére, friss levegőn végzett mozgásra. A másik pályázó a Mikulásnagykövet Egészségmegőrző Környezetvédő Ifjúsági Sportegyesület, amely a Mikulásnagykövet hagyományos programjainak megvalósítására fordítaná a pénzt. Az Alsószentiván Községért Egyesület a harmadik pályázó, amely a Szentiván Trail terepfutó élményversenyre fordítaná a támogatást. A vásárlói szavazás június 14. és július 11. között lesz. Részeredményeket közölnek, a győztes kihirdetése pedig július végén várható.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW