KezdőlapKözéletEllenőrizték a Velencei-tó és az uszoda vízmintáit

Ellenőrizték a Velencei-tó és az uszoda vízmintáit

-

A Fejér megyei Kormányhivatal június 25-én arról adott ki tájékoztatást, hogy az előző heti halpusztulására tekintettel ütemterven felüli mintavételezéseket végzett a Velencei-tavon.

A vizsgálati eredmények minden esetben megfeleltek a „jó” illetve a „kiváló” vízminőség követelményeinek, így a tó vize fürdőzésre alkalmas. A múlt héten volt egy másik eset is, amikor szükség volt a vízminőség vizsgálatára: az uszodában táborozó gyermekek szülei közül többen arra gyanakodtak, hogy klórmérgezést kaptak gyermekeik, akik köhögtek, rosszul voltak, fejfájásra panaszkodtak.  Az uszodát üzemeltető DVG Zrt. illetékes ágazata az üggyel kapcsolatban közölte: ők az úszásoktatást végző egyesülettől szereztek tudomást, levelükben azt írták nekik, hogy a klór magas koncentrációja a gyerekeket köhögésre késztette. Más panaszról nem számoltak be, az uszodában egészségügyi ellátást nem kértek. A DVG részletezte, hogy az uszodában 0-24 órás gépészeti ügyeletet látnak el, az előírt mintavételezéseket két óránként végzik és műszaknaplóban dokumentálják az értékeket. A medencevíz értékeit két féle módszerrel mérik, egyrészt a pinceszinten található automata műszerrel, amely a medencéből visszatérő vizet méri, másrészt a kézi rotométerrel, amellyel a medencéből veszik a vízmintát. Az uszoda vízének fertőtlenítésére klórgázt használnak, a gáz tárolóhelyisége a medencetértől el van zárva és légtechnikai rendszerrel folyamatos átszellőztetés mellett üzemel. Így a klórgáz bejutása a medencetérbe teljes mértékben kizárható. Klórömlés nem történt, mert a gáztároló tartály is megfelelő védelemmel van ellátva. Az eset napján a gépészük vett vízmintát, amely az előírásoknak megfelelt. Az említett napon éppen hatósági víz mintavételezés is történt, kémiai vízmintát vettek, amely alapján a víz klorid tartalma megfelelő értéken volt és szellőztettek is. Az eset után elővigyázatosságból csökkentették a medencék hőfokát.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW