KezdőlapIdőjárásHarmadfokú hőségriadó van érvényben péntekig

Harmadfokú hőségriadó van érvényben péntekig

-

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére péntek éjfélig.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság néhány fontos tanáccsal szolgál ebben a kánikulai időszakban- ezekre hívja fel a dunaújvárosi lakosok figyelmét a megyei katasztrófavédelem. A nagy melegben igyunk több folyadékot, lehetőség szerint vizet. A kritikus idő 11-15 óra között van, a szakemberek azt ajánlják, hogy ekkor semmiképpen ne tartózkodjunk a tűző napon. A hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Tűző napon parkoló autóban még néhány percre se hagyjuk a gyermekeket, házi kedvenceket. Ha napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot látunk, azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot. Ajánlatos több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. A légkondicionálóval felszerelt helyiségekről egy hosszú listát találhatunk a katasztrófavédelem honlapján. Eszerint Fejér megyében összesen százhetvennégy olyan helyiség van, amelyet bárki igénybe vehet. Dunaújvárosban tekintetében hét áruház szerepel a listán.  Június 24-e óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW