KezdőlapKözéletSegítségkérő jelzést vezet be a rendőrség

Segítségkérő jelzést vezet be a rendőrség

-

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

Érdemes tehát a dunaújvárosi polgároknak is megtanulniuk ez a három elemből álló kézmozdulatot: először egy nyitott tenyér, majd a hüvelyk ujjat a tenyér közepébe hajlítani, végül a többi négy ujjal szorosan leszorítani a hüvelykujjunkat. A rendőrség kiemelte, fontos, hogy a társadalom tagjai felismerjék ezt a jelzést, és megtegyék a szükséges lépeseket. Amennyiben ilyen néma segítségkérést tapasztalunk, hívjuk a 112-t, és lehetőség szerint adjuk meg a következő információkat a hívásfogadó részére: a bejelentő neve, telefonszáma; hol tapasztaltuk a segélykérést; hogyan tapasztaltuk a segélykérést (mi történt, kinek van szüksége segítségre, kivel volt egy társaságban a segélykérő); felmerül-e közvetlen életveszély; látjuk-e még a segélykérőt (ha nem, akkor merre távozott); illetve személyleírás a segélykérőről és a vele tartózkodó további személy(ek)ről.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW