KezdőlapKözéletÚjabb szúnyogirtás lesz a héten

Újabb szúnyogirtás lesz a héten

-

A katasztrófavédelem tájékoztatójában közölte, hogy a Dunán néhány hete levonult árhullám határozza meg továbbra is a szúnyogártalmat.

A folyó teljes magyarországi szakaszán biológiai lárvagyérítés történt, ez számottevően csökkentette a szúnyogok utánpótlását, de több településen még mindig erős a szúnyogártalom. Ezen a héten tizennégy megye 334 településén és nyolc budapesti kerületben, összesen 138 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés. Földi kémiai módszerrel 85 ezer, míg légi úton 53 ezer hektárt kezelnek. A napokban Győrött és Mosonmagyaróváron, a Szigetköz településein, Komárom környékén, a Dunakanyar térségében, Budapest Duna menti kerületeiben, a Csepel-sziget településein, valamint Dunaújváros, Szekszárd, Baja és Mohács környékén permeteznek a szakemberek. Az esőzések következtében a korábbinál nagyobb számban vannak jelen a vérszívók Békés és Csongrád megye több településén, a Dráva mentén és a Tisza-tónál, ezért a környező településeken földi kémiai gyérítéseket hajtanak végre. Hétfőn 1000 hektáron volt földi kémiai szúnyoggyérítés városunkban, majd augusztus 13-án újabb 1000 hektáron terveznek légi kémiai gyérítést városunk felett. A szúnyoggyérítés érinti a szomszédos településeket is, Baracs, Kisapostag, Rácalmás, Kulcs, Adony, Iváncsa és Ercsi is szerepel a földi és légi kémiai módszeres gyérítésben. A katasztrófavédelem azt is kiemeli, hogy a szúnyogok tenyészőhelyeinek jelentős része magántelkeken van, ezeket a szervezett védekezés keretében kevésbé lehet elérni. A szúnyogok ház körüli élőhelyeinek megszüntetésével sokat lehet enyhíteni a szúnyogártalmon. A ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatót készített.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Végéhez ért az egyetem nyílt tantárgyi képzése

0
A Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete sikeresen zárta a "Fejlett IT infrastruktúrák" című nyílt tantárgyát. Mint azt felsőoktatási intézményünk részletezte, a márciusban indult, "Fejlett IT...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW