KezdőlapIdőjárásMásodfokú hőségriasztás van érvényben ma éjfélig

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma éjfélig

-

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére még augusztus 14-én, a riasztás pedig ma, azaz augusztus 16-án éjfélig szól.

Másodfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot. Az idei évben már hatodik alakommal rendel el az országos tisztifőorvos hőségriasztást.  A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a katasztrófavédelem felhívja a dunaújvárosi polgárok figyelmét is arra, hogy a nagy melegben fogyasszunk minél több folyadékot, valamint 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjunk a tűző napon. A hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.  Fokozott óvatossággal vezessenek az autóval utazók. Tűző napon parkoló autóban még néhány percre se hagyják a gyermekeket, házi kedvenceket. Ha bárki napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot. A hőségriadó kapcsán a Szent Pantaleon Kórház azt írta, a szakdolgozóik fokozottabban figyeljenek arra, hogy a kórházban fekvő betegek, illetve a járó-beteg szakrendelésen várakozók kellő mennyiségű folyadékkal legyenek ellátva. A szakrendeléseken, illetve az osztályokon külön asztalkán kihelyezett egyszer használatos poharakból vizet fogyaszthatnak a betegek és a látogatók.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW