KezdőlapEgészségÚjabb egy héttel hosszabbították meg az oltási akcióhetet

Újabb egy héttel hosszabbították meg az oltási akcióhetet

-

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az Oltási akciót, így ezen a héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa.

Fejér megyében tizenegy helyen várják majd a jelentkezőket, köztük a Szent Pantaleon Kórházban is. Az oltópontokon reggel 7 órától este 7 óráig várják az oltakozni kívánókat. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is mind az ötféle elérhető vakcina rendelkezésre áll: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az érkezők magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi a harmadik oltás esetén is kell), amely a koronavirus.gov.hu oldalon található, akárcsak a 12-17 évesek számára szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint minden, az oltással kapcsolatos információ. Az első akcióhét november 22-i kezdete óta már több mint 1 millióan vették fel az első, második, vagy a megerősítő harmadik oltást. Ez utóbbi azért kulcsfontosságú, mert a gyártók és az orvosok szerint is a második dózis felvétele után 4-6 hónappal csökken a szervezet védekezőképessége, ami a megerősítő oltással ismét 80-90 százalékra emeli a védettséget.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW