KezdőlapKoronavírusTöbb háziorvos ezen a héten tartja az oltási akciónapokat

Több háziorvos ezen a héten tartja az oltási akciónapokat

-

Dunaújváros felnőtt háziorvosi praxisai is csatlakoztak a Települési Oltási Akciónapokhoz- erre hívja fel a lakosság figyelmét az önkormányzat a hivatalos honlapján.

Mint írják, az akció részeként az első, ismétlő második, illetve emlékeztető harmadik oltások felvételére lesz lehetőség előzetes elektronikus regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül is. A felnőtt háziorvosi praxisok listája és elérhetősége, a rendelések időpontja megtalálható az oldalon, az ott felsorolt információk alapján ezen a héten, január 14-én és 15-én Dr. Borsos Julianna, az 1-es körzet háziorvosa, Dr. Mészáros Ibolya, a 2-es körzet háziorvosa, Dr. Bartos Krisztina, a 14-es körzet háziorvosa, Dr. Perghe Sándor, a 16-os körzet háziorvosa, és Dr. Schukkert Éva, a 21-es körzet háziorvosa. Rendkívül sikeresen indult a januári oltási akció, amelynek első három napján több mint 135 ezer oltást adtak be, és ezek több mint kétharmada harmadik oltás volt – ezt György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára mondta keddi sajtótájékoztatóján, az MTI tudósítása alapján. György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, emlékeztetett rá, hogy az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége miatt januárban folytatódott a decemberben indított oltási akció.  Ennek keretében egész január folyamán a hét második felében, minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát.  Az akció során 101 kórházi oltóponton, köztük a Szent Pantaleon Kórházban, és további 115 szakrendelőben várják az oltásra jelentkezőket, akik az akcióban előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval vehetnek részt. Örömét fejezte ki, hogy az első három nap alatt csaknem 20 ezren vették fel az első oltásukat.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW