Kezdőlapoktatás4 technikumi osztály indítását tervezik a Rudasban

4 technikumi osztály indítását tervezik a Rudasban

-

A Rudas Közgazdasági Technikum arról tájékoztatja a diákjait, hogy a koronavírus-világjárvány következtében még mindig fennálló bizonytalanságok miatt Magyarország kormánya úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja a Külföldi Nyelvtanulási Program indítását.

Ennek megfelelően a programra való pályázási folyamat 2022-ben nem kezdődik el, arra 2023-ban lesz lehetőség.  A Rudas iskola vezetése és tantestülete sajnálja, hogy ismét várni kell a program megszervezésével, lebonyolításával, de fontosnak tartják, hogy az intézménybe járó tanulók és kísérőtanáraik nyugodt körülmények között készülhessenek és bizonytalanságok által be nem árnyékolt helyzetben vehessenek részt a Külföldi Nyelvtanulási Programban. A beiskolázási kampány emellett folyamatos, a 2022/2023-as tanévben 4 technikumi osztály indítását tervezi a Rudas középiskola, amelyekre a 8. osztály befejezése után lehet jelentkezni. A technikumi oktatásban minőségi szakmai képzés folyik. Ez az öt éves képzés egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Az érettségi mellett technikusi vizsgát is ad, amely emelt szintű szakmai érettséginek felel meg. 2022 szeptemberében technikumi képzést terveznek informatika és távközlés; gazdálkodás és menedzsment; turizmus-vendéglátás és sport ágazatokon.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományok őrzői

0
Legendás főigazgatójukra, a 25 éve elhunyt Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományokat őrző hallgatók a dunaújvárosi köztemetőben - adta hírül felsőoktatási intézményünk. Dr....
DunaOnline

FREE
VIEW